SKATTESKRAP - HANDELSKAP

NY GALLERIA I STOCKHOLM - GRAND OPENING TODAY...
RANDAVSKILJARERANDAVSKILJARERANDAVSKILJARE

Skatteskrapan, Götgatan, Stockholm har bytt skepnad. Nu springer pengarna in där, en slags bytelshandeln. Pengar in...saker ut. Skatten är borta... denna dag. Momsen avdragen. Generöst tänk... idag. Jag gick dit av personliga skäl. Vänner och bekanta i nya affärer. Först gick jag in i en hipphoppaffär... absolut det hetaste inom den genren. Dyra kläder, helt rätta kläder...

image1484

Dessa killar... joooo... är trevliga och mycket mycket mycket vänliga. Det är kunniga inom ett område där jag är helt novis. I ett hörn satt Petter... hiphop...tjohej... så jag växlade ett litet ord med honom... han har ju skrivit om dyslexi och ordet....så jag ordade med honom om det. Petter var idel öra....

Sedan till nyöppnade Akademibokhandeln.... och fann en möjlig pärla... här kommer jag nog gå och botanisera... köpte på tok för många böcker....

Denna kvinna från Peru... var här för att lära sig svenska och skriva sin avhandling. Här gungade

image1485
hon i den gröna oasen...läsande.... Akademibokhandeln i Skatteskapan har satsat på lite friyta för läsning, det gillar jag.

image1486

Jag gillar också de här hyllorna som sticker ut. Ny design. Där står en bok jag tar....bara för omslaget....

image1487

Bokhandelns barnbokshyllor skannade jag av... och fastnade för lilla TUMMEN.... i form av ett gossedjur. Nostalgi och tillbakavändande tankar kallas det...

image1488

Jag kom hem ... med tok för några böcker... kunde köpa en till, och en till... men nu blev det:

* Världens etikett - resenärens guide till gott uppförande av Michael Powell...
bara för att det är spännande att läsa ... ex att man absolut inte pekar med ett finger i Singapore, man visar en riktning med sin knoge...i Saudiarabien byter man inte samtalsämne utan att ha fått en invit att göra detta...
*Digital fotografi av Scott Kelby
för att jag fotograferar mycket...men kan alldeles för lite.... bra upplägg på boken.
* Whatever you think - think the opposite - av Paul Arden
Ja...helt enkelt för att titeln tilltalar mig oändligt mycket. När jag sedan bläddrar i boken är texten inte så stor, utan bilder och text samspelar...och bilderna tilltalar...och tvingar till tanke.
* Svordomsboken - Om svärande och svordomar på svenska, engelska och 24 andra språk av Magnus Ljung.
Ett dolt språk... men användbart, Och jag är nyfiken. Baksidetexten lyder - LÄS, FÖRFÄRAS och NJUT. Så det blir nog så för mig också.
* STHLMS LIV av Jeppe Wikstrom och Nisse Larsson
En gigantisk bilderbok om Stockholm nu,då och för länge sedan. Jag gillar Jeppe Wikström...och så var det ett generöst pris.... oemotståndlig bok oemotsagt pris.... köpt.

Ja.... allt gott mina läsare. Allt gott.
Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Kersti

Dit hade jag tänkt mig. Det blir kanske imorgon eller i helgen. En bok om digital fotografering står på min önskelista. Och en lättfattlig bok om hur man bygger hemsidor skulle jag vilja ha. Kommer alltid ut från bokhandeln med på tok för många böcker. Måste fixa fler hyllor. Och hur ska jag hinna läsa alla? Behöver mera ledigt.
Försöker ringa dig imorgon.

Postat av: Lisa

Whatever you think - think the opposite ska jag köpa..... när jag väl har pengar....
Har så svårt själv att hitta böcker som verkar bra så nu är jag glad :)

2007-09-21 @ 12:03:53
URL: http://lyckofant.blogg.se
Postat av: thord wiman

Anne-Marie !
INGENTING är så roligt, lärorikt och i minnet kvarstannande som när läraren säger, räknar, stavar fel - och blir "ertappad"!
Att det i elevens ögon närapå fullkomliga har som solen, fläckar... är välgörande, stimulerande och bidrar till en mer avslappnad, bekväm stämning i klassrummet.
Tänkte på min mellanstadielärare och måste skratta när jag läste ordet "gossedjur" i dina mycket utmärkta rader om vad som kan finnas i bokhandelns barnbokshyllor. För det stavas väl gosedjur.
Min mellanstadielärare smög in enstaka, avsiktliga fel i både räknetal och texter - munterheten bland oss elever visste inga gränser när vi kunde rätta honom. Det blev till slut en uppskattad och spännande lek mitt i allvaret: så skapade han lust, nyfikenhet, arbetsglädje, koncentration och lite av sund tävlan - och på köpet insikten att fel, det gör vi alla, ingenting att skämmas för. Ja, som du flaggar för: att fel kan vara rätt.
Jag tror så här i efterhand att hans initiativ var en egenhändigt påhittad strategi med mycket pedagogiskt tänk bakom. Och lyckat!
(och dessa rader bara för att du hittade ett så rart "gossedjur" - så det kan bli.
Hejsan - thord.

2007-09-21 @ 22:46:18
Postat av: Anonym

Hihi---jag bekymrar mig inte det minsta över stavfel. Inte heller om någon upptäcker dem. Det är vikigt att också visa elever att en lärare kan skriva... inte perfekt...men läsligt...och med innehåll. Allt gott. Anne-Marie

2007-09-22 @ 00:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback