ÖDMJUKHETENS TANKE

När jag läser något i tidningar som jag tycker om...funderar på....tänker kring brukar jag sända en hälsning till den som berättat...som tänkt....som uttryckt sin tanke.

Jag har skrivit till några få...och får ofta ett svar. Denna gång har en person svarat... som jag aldrig trodde att jag någonsin skulle kunna bli läst av överhuvudtaget. Det handlar inte om personen ifråga...utan om personens åtagande i världen... Det var mycket länge sedan jag skrev... och ... ikväll... fick jag ett mycket vackert svar på mitt mail.

Jag sitter här väldigt häpen, ödmjukt fundersam, och fantastiskt förvånad. Därmed vet jag också något annat om den person jag läst, följt och tänkt kring... det är inte bara ord... som sägs...det är också handling och medmänsklighet. Jag har fått ett svar... och sitter här... och vet att världen kan bli god.

Men det är ett hårt, envist och ständigt arbete. Där är vi alla en del av processen.
Jag känner hopp...även där det är hopplöst.
Det handlar om människan.
Alltid om människan.
Och viljan.
Viljan.



Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Det kan kännas hopplöst men vi får aldrig tro att det är det. Jag tror mig veta att det finns godhet i världen och lyckliga slut.
Ödmjukhet är en vacker egenskap. Kram

Postat av: Madonnan

Du har verkligen så bra tankar och att höra av sig, visa att man uppskattar ngn eller ngt är ett bra sätt att göra världen mer god...
Ha det så fint idag! :)

2007-09-12 @ 07:21:03
URL: http://madonnan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback