LUS - LUSFÖRELÄSNINGAR

Det är härligt att läsa att alla elever i Stockholm ska få förmånen att få sin läsning dokumenterad. Det synliggör läsutveckling och skapar ett läsande fokus. Jag har lusat elever i alla år jag varit lärare...samt fört noggranna anteckningar om vad, hur och vilka strategier eleverna har när de läser. Idag står det i tidningen att alla skolor i Stockholm SKA ha en dokumenterad LUS. Det tycker jag är väldigt bra.


image1374
Att vara förtrogen men bedömningar och hur dessa kan appliceras också på läraren förstärker redskapet och därmed också bedömaröverensstämmelsen...


Jag har haft förmånen att lusa elever över alla skolstadier, och har bara funnit att mina läsande samtal med elever genererat goda saker... i matsalsköer har elever viskat... jag läser textremsorna, jag hinner alltid läsa hela texten nu... då är jag väl på punkt....

Så ska det vara.
De som kämpar mest med sin läsförståelse tror också att det bara finns två sätt - att inte kunna läsa.... och att kunna läsa... men med LUS får de en karta över hela läsutvecklingen... Jag lusar också på engelska. That´s good... very good.

image1382
Mina elever vet målen...och har därmed förväntningar om att nå dem. Här i årskurs tre.

På Bonnier Utbildnings hemsida... klicka på Kiwiboken...finns alla utbildade LUS-AMBASSADÖRER samt författarna till LUS... Bo Sundblad, Birgita Allard och Mimmi.

Anne-Marie



Kommentarer
Postat av: Madonnan

Det tycker jag också är bra. På datorn kommer vi ha det dessutom :)

Postat av: Elisabeth

Hej Anne-Marie !
Här är fullt upp, maken bortrest 4 dagar, jag , jobb, barn. allt. Hinner dock att oroa mig för det här med läsning och P. Ska kolla upp det du skriver om LUS så att jag får mer kunskap.
Många hälsningar Elisabeth

2007-09-12 @ 22:32:31
URL: http://www.lussiana.blogg.se
Postat av: Anonym

Madonnan - det är bra då allt läggs in i datorn... programmet är bra och överskådligt...
_______
Elisabeth - du får en kurs av mig...en föräldrakurs i LUS... jag tror du kan ha stor användning av det... alla utvecklas och synliggörs med en ordentlig uppföljning och dokumentation,
Anne-Marie

2007-09-13 @ 02:01:11
Postat av: Susanne

Och jag vill i stället "MUSA" alla våra elever och är övertygad om att jag en dag kommer att lyckas införa det i hela kommunen. Var på en föreläsning med Bo Sundblad i våras och blev inspirerad. Börjar mitt segertåg nästa vecka då vi har mattefortbildningsdag för alla lärare.
LUSA verkar man däremot inte vilja göra i min kommun.
Tack för titten och kommentaren hos mig!:-)

2007-09-13 @ 15:33:56
URL: http://sassa.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback