FOTBOLL ... OCH UTSIKT

När jag flyger över... och dagen försvinner in i mörker...mot kväll...kanske natt. Så syns aktiviteten. Upplysta rektanglar runtom i städer. Platser som lyser upp. När jag flyger över... tänker jag... vilka underbara platser detta är. Platser där fotboll spelas.

image1347

Då - när jag flyger över - tänker jag på alla dem som tränar unga pojkar och unga flickor. Jag tänker på alla dem som tränar tonåringar...och erbjuder dem ledarskap...synliggör ledare....är ledare som samlar upp. Lite styrsel i tillvaron för en del. Lite ordning för andra. Lite vuxengemenskap för andra.

För en fotbollstränare är så mycket mer än det. Jag tänker...när jag flyger över... att tänk om... de visste hur uppskattade de är ... dessa tränare.

Jag ringde en gång till fotbollsförbundet... ville föreläsa... eller snarare EFTERläsa... inte kasta ut ord ovanifrån utan snarare i efterhand. Ge fotbollsträningen en koppling till pedagogiken. Vad vi lärare kan lära av fotbollsträning och lagarbete... för det är ett enormt arbete... att få ihop...sträva...utveckla... innan bollen sitter där den sitter.

Så tänker jag när jag flyger över... det finns så många upplysta fotbollsarenor runt omkring vårt land...där är det full aktivitet. Det syns till och med från ett flygplansfönster...

Anne-Marie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback