POJKARS LÄSNING

image1688

Jag vet att det är på detta viset.

Men jag har aldrig upplevt det själv. Mina pojkar i mina klasser har fått läsa böcker i mängder. Däremot har jag varit försiktig med att värdera deras läsning. Jag har tillåtit all form av läsning. Mina tankar är att pojkar läser men de läser inte på samma vis som jag läser och de läser inte samma saker som jag läser. Jag har skrivit en artikel om detta i SVENSKLÄRARTIDNINGEN. Jag tror att pojkar läser mycket. Jag tror att vi lärare ska vara mera nyfikna på vad våra killar finner intressant läsning.

- Han läser ingenting... kan jag höra föräldrar säga.
Men då man tittar närmare på detta ingenting är det ofta mycket av någonting. Hur vi ser på detta någonting och hur vi värderar det är en annan fråga.

Nu har jag börjat i en ny klass. Killarna där läser nu frivilligt en mängd böcker. De väljer läsningen. Och jag ser hur de visst vill läsa... Jag tillåter dem att läsa. De får tid att läsa. Då pojkar och flickor får medveten undervisning om språket och texten så lockas de in i texternas mångfald. Då motverkar vi det tidningen här ovan har som nyhet.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Alex

Fjortisar, blattar, östermalmssnobbar, lantisar, latinos, svennar och bögar...en massa människotyper. Men vad kännetecknar dessa grupper egentligen? Och i vilken passar du in? Välkommen att tycka till och att diskutera mera!

Postat av: Madonnan

Kloka tankar och så viktigt med ett språk, att läsa och skriva, få ett extra liv... :)

2007-10-18 @ 20:05:42
URL: http://madonnan.wordpress.com
Postat av: V

Hej Anne-Marie, jag trodde att jag hade skickat ett lösen till dig. Åh, vad tråkigt att jag inte gjorde det. Jag förtydligade under den tiden som bloggen varit stängd. Livet har varit övermäktigt under en tid och jag behövde klargöra ett och annat. Nu har jag rensat...

Nu blåser det på igen, men nu ser det litet annorlunda ut.

Jag hade så gärna träffat dig. Men jag hoppas att vi kan ses längre fram!

Många kramar Vicktoria

2007-10-18 @ 21:44:21
URL: http://www.vick2ria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback