KAN hoppa hopprep

image1666

DET ÄR EN RÄTTIGHET ATT VARA BARN.

Igår pratade jag med tre femåringar. De kunde hoppa hopprep.

- Oj! Ni hoppar hopprep! sa jag och stannande upp.
- Jag KAN hoppa hopprep! sa en liten flicka,
- Titta, jag kan hoppa baklänges! sa en annan.
- Titta, jag kan blunda och hoppa baklänges! sa den tredje,
- Oj, bekräftade jag.

Jag stod en stund och tittade när några flickor hoppade hopprep. De blundade och hoppade. De hoppade baklänges. Och OJ de hoppade baklänges och blundade. Det var allvarliga saker. Jag var en ansvarsbetraktare. Detta att titta och bekräfta, detta att vara en stund närvarande. Detta att uppmärksamma denna värld.

Barn får alldeles för ofta titta på de vuxnas värld. Då undrar jag vad de ser?
En vuxen som blundar och hoppar baklänges?
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Upptäckte din blogg av en slump när jag satt och skrev tenta och såg att du hade skrivit om storboken. Väldigt trevlig blogg som jag kommer att fortsätta läsa. Kul att du har en sådan bra syn på lärarstudenter (själv är jag en :)) och man blir glad när man läser dina inlägg! Tack för lite ångestdämpande i tentapluggandet :)

2007-10-24 @ 11:26:59
Postat av: Mie

Så fin upplevelse!Att lära sej hoppa rep kräver minsann många,massor många försök.Koordinera armar o. ben....vilken prestation...automatisera rörelserna.Underbart att du bekräftade! Skulle absolut säkert oxå ha gjort detta men nyfiken som jag är skulle jag dessutom ha ställt enkla frågor under själva aktiviteten.Ytterligare en tröskel att ta sej över.Att ha många bollar i luften kan vara riktigt svårt.Det vet jag.....av egen erfarenhet.Vill ge ett tips till alla som arb. i skola.Köp hopprep o. låt barn o. ungdomar hoppa rep.med räkneövningar,läseramsor o. samtal.Låt så enkla billiga redskap finnas i samtliga klassrum.Skapa utrymme o.prioritera rörelseträning.Jag lovar... alla blir glada om man får "leka" utan prestationstvång.Hopprepsövningar finns ju i olika svårighetsgrader. Dock har de alla ett gemensamt,de är nyttiga o.utvecklande.
Mvh.Mie.

2007-10-24 @ 12:48:29
Postat av: Elisabeth

Kanske de inte ser vuxna som hoppar baklänges.. men alltför ofta så tror jag att de känner hur vuxna i deras närhet hoppar bakåt i tillvaron...

Ha det gott..

Postat av: Pumita

Barn får se alltför många vuxna som springer framåt... med tom blick... eller efter saker. Jag önskar att fler vuxna hoppade rep. De har glömt bort hur man gör.

2007-10-24 @ 20:57:51
URL: http://pumansdotter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback