HELLSING - ÄLSKADE FÖRFATTARE!

image1821

Det är mycket människor runt Lennart Hellsing och Yvonne Lombard på Street denna söndageftermiddag. "Krakel Spektakel gör själv" ska snart spelas, läsas upp inför stor publik. Lennart Hellsing skriver in sig i sina böcker och i oss. Så är det. Det är ett långt författarskap. Och stort. Jag älskar Lennart Hellsings språk. Leken med orden. Orden blir leksaker i Lennarts penna. På djupaste allvar.

Över en kaffekopp och ett dussin kakor träffar jag Lennart Hellsing lite då och då. Vi strör några ord runtomkring vårt kaffedrickande. När vi säger hej då... samlar jag ihop alla ord... och spar dom.


image1822

Orden flyger upp... och landar där de ska!
Här gör de två Hellsing och Lombard Krakel Spektakel.
Vi i publiken blir bara yngre och yngre och yngre och yngre och yngre... läs mer!

En gång till! Mera saga!

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Om Lennart Hellsing tycker jag mycket, ja jag gilllar Yvonne Lombard också.
Jag minns en massa Hellsing från min barndom man bär det med sig genom livet. Krakel på varuhuset. Katter i fallskärm, smaskiga prinsesstårtor. MMMM!
Nu spelar jag Krakel på datorn med barnen på jobbet ibland. Och verserna kan man i sömnen. Agare bagare kopparslagare....

Postat av: Elisabeth

Lennart Hellsing är min favoritförfattare !
En gång, jag tror det var när barnbokhandeln på Götgatsbacken öppnade, var Lennart Hellsing där. Jag tog med mig min gamla "summa summarum" min älskade slitna bok och fick den signerad !
Han skrev sent omsider en hälsning ! Sedan köpte jag böcker till alla mina barn och fick dem signerade, rättvist till var och en så nu har de "sina" böcker som de i sin tur om de får egna barn ska ge vidare. Älskade böcker !
- Dinkeli dunkeli doja heter en grön papegoja, dikelidunk heter en munk som bor i en pepparkakskoja !

2007-11-18 @ 23:36:04
URL: http://www.lussiana.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback