ETT MÄNSKLIGT ÖGONBLICK









"Ett samtal på fem minuter kan vara ett djupt meningsfullt mänskligt ögonblick /Harward Business Review/. För att det ska fungera måste du sluta med det du har för händer, lägga ifrån dig artikeln du höll på att läsa, slita dig från din dator, släppa din dagdröm och fokusera på den person du är tillsammans med".



A-M skriver...utan bakgrund
http://annemariekorling.blogg.se/2007/november/angest-hos-barn.html

Jag läser och funderar, antecknar och noterar i boken SOCIAL INTELLIGENS - Den nya vetenskapen om mänskliga relationer av vetenskapsjournalisten Daniel Goleman, 2007 - Jag intresserar mig för den nya hjärnforskningen och läser otaliga böcker i ämnet. Sist Torkel Klingbergs bok om DEN ÖVERSVÄMMADE HJÄRNAN... samtliga verkar till min förståelse och utveckling som lärare. Jag länkar till ett av mina tidigare inlägg. Vi är skyldiga att skapa mänskliga ögonblick för våra unga. Det är inte en skolsak. Det är en mänsklig sak.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Kersti

Nu har jag läst den, Torkel Klingbergs bok. Det är en spännande och viktigt bok. Så bra att andra läser inte bara vi som verkar inom den medicinska världen. Det angår även andra. Andra behöver få veta, för det gör skillnad om man vet hur det fungerar. Då kan man tänka annat, göra på andra sätt men man måste ha kunskapen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback