TRÖTT PÅ - DEN ENSIDIGT NEGATIVA BILDEN AV SKOLAN...

En sak kan vi göra klart - det finns problem i den svenska skolan. Precis som i vilka verksamheter som helst. Då var det sagt.

Men ett så ensidigt mörker som media tecknar upp tänker jag aldrig skriva under på att skolan har eller äger. Det är många lärare som bara suckar över vad som skrivs. En slags mättnad. Trötthet. 

Men saken är den... att mina elever också läser om den dystra skolan. De läser också att pojkar inte kan, att skolan misslyckas... men de känner inte själva att det är så...

Det är också ett slag mot eleverna. Och det gillar inte jag!
De är unga, och de har rätt att få lära sig. De har också rätt att få känna stolthet för sin skolgång.

Likaså lärarkandidaterna som ständigt får sin lärarutbildning nedsågad till nästan ingenting. De utbildar sig till ett yrke som redan i sin linda trampas på. De tar studielån för att bli lärare.

Med vilken rätt?

Vi blundar inte för de problem vi har med våra skolor. Vi vet mycket väl vad vårt uppdrag är. Vi verkar för det . Det är bara det att ni som tittar på skolan utifrån någon endaste gång skulle försöka se till VAD SOM ÄR BRA och börja där. Där finns nämligen en positiv utvecklingspotential.

Jag tror att vi kan vända denna negativa trend genom att göra oss lite mer hörda, så att vi stör ensidighetens brus, kanske vi skulle RYTA till lite grann! Eller väldigt mycket.

LÄRAREN som TOG TILL orda!

Anne-Marie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback