SKOLAVSLUTNING...

...imorgon är det skolavslutning för eleverna. För oss lärare fortsätter skolarbetet några dagar till. Det är stort kvällen innan. Jag samlar ihop mig. Varje skolavslutning samma känsla. Något ska avslutas. Något nytt ska komma.
Jag förbereder mig för det nya genom att avsluta det som varit. Så gör också mina elever.
Skolavslutning.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: erica

Det är verkligen en märklig känsla när skolavslutningen är över och man står där mitt mellan då och sen. Just då är det varken skolår eller sommarlov...bara egendomligt tomt.

Postat av: Anne-Marie Körling

Jag går från ett innan till ett efteråt. Ett jättekliv. Nu rörelse och mycket, därefter märklig stillhet och nästan ingenting.
Anne-Marie

2007-06-11 @ 06:20:26
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se
Postat av: Meri

Som ny lärare tycker jag det är otroligt svårt att ta förväl av mina studenter. Speciellt om man har haft klasser som man "klickat" med. Men, men...det kommer väl fler

2007-06-11 @ 11:14:00
URL: http://merycherry.blogg.se
Postat av: Anonym

Detta får man lära sig bara, det är mycket få gånger man talar om denna viktiga del av varandet - den att också separera ifrån... Jag tycker själv att det är mycket man tänker och känner... och så är det också för eleverna.
Anne-Marie

2007-06-11 @ 11:47:39
Postat av: Meri

Precis. En del elever har beklagat sig för mig och säger öppet hur mycket de redan nu saknar gymnasiet. För dem är skolan inte bara en lärande mötesplats utan en viktig social mötesplats.

2007-06-11 @ 12:50:58
URL: http://merycherry.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback