BARNS RÄTTIGHETER...UR BARNS PENNA

image567årskurs 2

Detta kan vara en fingervisning - en kraftfull sådan - som kanske kan släcka lamporna över barnarbetarna flitiga händer -  och släppa ut dem i barndomen. Det är nämligen en rättighet. Oinskränkt sådan!
Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Monika

Hej
Tack för ditt besök!
Var vill du skriva in dig?
Monika

Postat av: Jan-Olov

Vi mår bra när vi får köpa skor billigt. Vi mår bra när vi får köpa kläder billigt. Vi mår bra när vi får köpa mat billigt. Vi mår bra när vi får köpa leksaker billigt.
Vi tror det är bra när det är billigt. Vi tror det är billigt därför vi gjort framsteg. Flera hundra miljoner människor lever på 1 dollar (en) om dagen. Vi tror vi hjälper dom när vi köper det dom producerar utan att få betalt. Utveckling kallas det ibland.
Vi håller på att förändra vår jord genom att transportera produkter runt jorden för att kunna utnyttja dom fattigas arbete. Vi sätter barnen i arbete istället för att skicka dom till skolan. Vi tror vi gör barnen gott när dom får arbeta eftersom dom annars skulle svälta, (gäller bara barn utanför den rika världen)
Jag tror det är som med prostitution. Inga kunder (torskar), inga producenter (horor) och därmed inga hallickar.
Torsken är du som konsument, horan är den svaga fattiga och hallicken är skrupelfria multisar.
Låt även fattiga barn gå i skolan och du kan gott betala 20 spänn mer för skorna eller skjortan. Om du köper tre par skor om året så får du avstå en öl på krogen det året och någon fattig har fördubblat sin inkomst.
Känns tungt, va?.?

2007-06-12 @ 13:38:45
Postat av: Anne-Marie Körling

Nej - det känns absolut inte tungt. Det känns som vi måste ta ansvar. Det är vi vuxna nog att göra. Det handlar om att öppna ögonen, inte längre blunda. Det är svårt...för vi ser inte så långt... men detta beror också på hur och vad vi vill.
Anne-Marie

2007-06-12 @ 20:22:32
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback