Att se en baksida

image652

Allting har en baksida. Baksidan på skyltar säger också en hel del. Det beror på hur man ser. Det handlar alltid om det. Vad vi ser? Hur vi ser? Vad vi vill se? Varför vi ser det vi ser? Jag ser mest och bäst genom en kameralins. Då framträder det som annars försvinner i det stora hela. I det stora hela kanske det inte gör så mycket. Men små detaljer säger väldigt mycket om de stora sakernas tillstånd. Så tänker jag.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: sofi

Det är kul att se hur du ofta har med bilder av Peter Barsky. Jag älskar hans sätt att smyga in sig i gatubilden och göra sina avtryck. Han skulle gilla att hans bilder fick ett liv och ord i din blogg.
Dessvärre vet jag inte om han har någon egen hemsida men han jobbar oftast ihop med en kille som "heter" Akay som har en hemsida som du skulle spana in, www.akayism.org. Tiilsammans kallar dom sig Barsky Brothers, dom har också gett ut en bok. Dom jobbar ofta med gatukonst i form av uttryck på väggar i ofentlig miljö.
Text om boken som heter Urban Recreation;
Folkkära gatukonstnärer träder fram
Urban Recreation är boken om Akay och Peter. Två av Sveriges främsta gatukonstnärer.
Under det gemensamma namnet Barsky Brothers ger de liv åt stadens mellanrum. Utan att be om lov förvandlar de ogästvänliga tomrum till platser att trivas på. Deras lekfulla verk väcker frågor om deltagande i det offentliga rummet och om vad konst är

2007-06-27 @ 14:49:01
Postat av: Anne-Marie Körling

Men tack...jag vet inte vad han heter...men jag älskar de här bilderna. Jo, jag har ofta med dem i min blogg...och det för att de säger mig mycket. När jag ser dem i alla de mellanrum som erbjuds dessa konstverk ler jag. Det är något vänligt trotsigt som jag tycker om. Jag undrar också hur Peter Barsky var som elev. Kanske satt han där...och längtade ut. Som en egen liten krabat i ett mellanrum. För övrigt älskar jag ordet mellanrum. Det finns inget vackrare. Det finns ingen vackrare plats heller. Det är som ett litet andrum mellan två händelser, två platser, två människor... just innan mellanrummet försvinner. Då blir det avstånd eller total närhet. Så när du använder detta ord blir jag rörd. Därför att du är du och du är där du är och mellan oss är det ett mellanrum. Helt ofarligt sådant.
Allt gott från Anne-Marie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback