SAMTAL med värme - en BILDPROMENAD

image881

Min farfar berättar något för min farmor. Hon lyssnar. Har lyft blicken från tidningen. Lyssnar utan att blicka in i farfars ögon. Ibland lyssnar man bättre precis intill. Lyssnar till... men tittar bort en aning för att bättre koncentrera sig på det som sägs. Lyssnaren speglar berättelsen. Farmor lyssnar, Farfar berättar. Han myser. Farfar är glad. Det syns att han tycker om att berätta för sin hustru. Han håller något i handen - en penna. Han ÄR berättaren. Pennans redskap att skriva. Hon är lyssnerskan. Hennes tidning förstärker detta. Hon läser in, lyssnar in.

Det är ett samtal. Utan ljud. Min bildpromenad in i detta gamla fotografi säger mig det. När jag sätter ord på det jag ser, skapar jag liv i situationen.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: erica lövgren

Vem var fotografen som tog alla fantastiska bilder på vardagssituationerna? Jag tänker på din mor och brevet och alla fina barnbilder som du visat. Tack för att du delar med dig.

Postat av: P

Älskar verkligen gamla fotografier, de är så mysiga...

2007-07-19 @ 16:52:01
URL: http://sandstrom.blogg.se
Postat av: Anonym

Vem som tog fotografierna förtäljer inte historien. Det är tragiskt. De som tar fotografiet är i det negativa rummet, alltså de syns inte, men påverkar bilden och är närvarande och intill de som fotograferas. Men alldeles för sällan dokumenteras vem det ÄR som tar fotografier. Jag tycker det är en minst lika viktig berättelse.
Anne-Marie

2007-07-20 @ 23:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback