automatiska röster inleder samtal

image656




* när jag ringer svarar ibland automatiska telefonsvarare så naturtroget levande att jag börjar prata och inleda ett samtal...som avslutas med - pip - och jag inser att jag talat för döva öron

* ibland när min GPS sagt till mig flera gånger att jag ska svänga vänster med sin automatiska röst svänger jag per automatik till höger för att på detta enkla vis starta konversationen - gör om rutt. Den gillar jag på något märkligt sätt. Den får mig att skratta och tänka på vem jag själv är.

* vissa automatiska röster säger - du får nu använda din egna röst - du behöver inte trycka på telefonknapparna...och det känns genast lite vänligare, som en inledande dialog, men plötsligt tar allt slut... och man sitter där man sitter med sin telefon i handen... du får nu tala med dig själv... så ungefär.

* du är placerad i kö...det är en utmaning att inte skrika - jag vill inte, jag vill inte - du är placerad i kö. Din plats är 58 i turordningen. Då inser man plötsligt att man är omgiven av massa andra som väntar i samma kö. Tänk om man kunde växla ett ord med dem medan man väntar...men i samma stund som man tänker så svarar den automatiska rösten... du är placerad i kö...din plats är 58 i turordning...och så stampar man länge på samma plats i turordningen...

* men för att återgå till inledningen och att lämna meddelande på en telefonsvarare - jag blir ju också en slags automatisk röst för den som senare lyssnar av sitt meddelande. Det tänkte jag inte på.



Jag gillar det här på något vis. Det är så mänskligt att inleda samtal med någon som talar till en.
Även om det är en automatisk röst. Den mänskliga viljan att kommunicera. Och beredskapen att göra detta.

Det är också spännande att höra en automatröst säga - vi arbetar på att förbättra servicen.

Kan det betyda att man snart får tala med en levande människa?

Anne-Marie


Kommentarer
Postat av: Jesús J. Granero

Det var skrattfult!
Jesús fran Madrid

2007-07-02 @ 16:28:20
Postat av: Anne-Marie Körling

Jag skrattar alltid när jag hör någon som är automatisk. Det finns så mycket att skratta åt. Hur är det i Madrid? Varmt?
Anne-Marie

Postat av: Jesús J. Granero

Inte sa varmt 27º?. Det är inte farligt i torrare klimat, även om det är nagat mulet.
Jag är sa positivt förvanad om ditt livs engagemang. Glöm mina smickrande ord och en vänlig tack för att Du svarade.
Skall försöka att lässa Tomas Tranströmer. Och Nagan gang vore det roligt att baka kanel bullar, här i Madrid eller i Göteborg när jag kommer och hälsar pa.
Jesús

2007-07-02 @ 18:28:21
Postat av: Anne-Marie Körling

Du har upptäckt en författare. Det glädjer mig. Jag svarar alltid. Du är välkommen tillbaka för att tänka kring det jag skriver. Allt gott i den lagoma värmen. Anne-Marie

2007-07-02 @ 18:32:25
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback