ATT VARA EN BROMS FÖR NÅGON ANNAN

 Det är synd om människorna skrev Strindberg. Jo, det kanske det är tänker jag. Men att tycka synd om är inte en aktivitet. Det försätter människor i tillstånd. Det är lite förlamande. Det är bättre att tro på en annan människas förmåga att ta sig ut ur det som är svårt. Jag brukar fråga. Du har det svårt nu. Vad har du för nätverk som stöttar dig? Hur ser dina strategier ut nästa gång du råkar ut för det här? Vad ska du göra annorlunda? Hur kan du göra det? Till några, några, några få har jag givit mitt mobilnummer... som sista utväg. Det ligger i några unga människors mobiler,,, ett mänskligt sos. Ingen har använt det ännu. Men en gång berättade en pojke att han var nära att ringa. Men bara vetskapen att han kanske kunde ringa...gav honom kraft att ta itu med saken på det bästa sätt han kunde. När jag gick på lov denna sommar lyssnade jag om de fortfarande hade mitt mobilnummer. Det fanns kvar...det fanns kvar. Ifall att...

Då tänker jag. Ifall att ... så finns det något att falla tillbaka på. Är man ung kan det ibland betyda skillnaden mellan att inte göra och att göra ... en slags broms. Är jag en  broms bara genom mitt mobilnummer och min omsorg om...så vill jag vara det.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Empowerment !
Det har jag läst och försökt lära mig, bemyndiga, befullmäktiga, göra det möjligt för. (svensk ordbok)
Den process med vilken människor tar kontroll över sina liv (Rapaport)
" Empowerment is the discovery and development of one´s inherent capacity to be responsible for one´s own life" (Funell, M and Andersson R.)
Din definition och beskrivning sätter huvudet på spiken
Skillnaden tillstånd och aktivitet !


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback