MODELLAT LÄRANDE

image1178

Barn gör som vi vuxna gör - inte som vi säger. Gammalt erkänt talesätt. Vi vuxna ÄR modeller för hur att göra. Vi kan lika gärna vara det mer medvetet. Det jag gör det gör barnen. När jag är lärare tar jag med mig detta görande-lärande-tänkande in i mitt klassrum. Mina elever gör det jag gör. Därför gör jag det eleverna ska göra. Det är samma sak för mig som för dem. Learning by doing. Teaching by doing.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: erica lövgren

Du inspirerar med det du skriver. Jag tänker nya tankar och sår och skördar och sår och skördar allt vad jag bara hinner. Din fröpåse är variationsrik, fröna har god grodbarhet och plantorna är härdiga mot kyla och skadedjur. Blommar intensivt och länge och frösår sig själv generöst. Tack.

Postat av: Bloggblad

Du skriver så klokt! Kort och koncist - jag har scrollat neråt och läst ifatt. Hinner knappt med alla mina favoriter när skolan dragit igång med stora kliv.
Som väl är har jag inte fler elever än att jag hinner med dem - en i taget - tack och lov för det! För mina elever blir inte alltid sedda i grupp, tyvärr.

2007-08-22 @ 18:54:06
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Madonnan

Du är fantastisk i ditt tänkande tycker jag...
Men, har du sagt upp dig? Vad gör du då...förutom allt det du redan gör?
Kram:)

2007-08-22 @ 19:19:25
Postat av: Madonnan

Har just sett dig i Lärarnas tidning...ska läsa ordentligt senare. Så roligt!
:)

2007-08-22 @ 19:28:53
Postat av: Vicktoria

Jag läser och njuter Dig. Skriver inte så mycket nu. Det snurrar på och orden har tappats bort. Men jag tar med mig bilden; "spikrak". Tack!
Kram V

2007-08-22 @ 22:44:03
URL: http://www.vick2ria.blogg.se
Postat av: anne-marie körling

Hmmmmm-jag behöver er nu. Jag vill vara i en klass. Möta ungar. Det är tomt. Ensamt. Skolstartstider. Jag ser ungar med ryggsäckar.. vill vara i klassrum. Nåväl. Ni ger mig styrka med era fina ord. Och ja--- jag är i lärartidningen denna vecka. Det var en intervju i våras... och jag vill allt det som står i intervjun... allt där stämmer... men jag behöver en annan plats att göra detta på. Jag kan skratta väldigt gott tillsammans med mina elever. Det är en gåva tänker jag. Att dela med sig av.
Alla ni som skriver i min blogg - jag tar emot det ni skriver. Tänker och läser. Slarvar inte utan vill läsa långsamt och varsamt. Så tar jag emot er. Allt gott, all värme, från hjärtat. Anne-Marie

2007-08-22 @ 22:52:33
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback