FEL... BOCKEN I KANTEN


image1186




Så underbart att göra fel. Inte göra rätt. Utan just göra fel. Jag har gjort fel. Här i bloggen har två bilder hamnat fel. Två inlägg har fel bilder...de fotografierna ska byta plats. Jag älskar att göra fel. Speciellt med mina elever. Då visar jag - högt och tydligt - hur underbart ett fel kan vara som utgångspunkt...

jag vill avdramatisera felet... och rätta till i processande anda... vi vet ju inte att det är fel eller rätt förrän vi har prövat. Så att göra fel är en början på att göra rätt.

Jag brukar säga - underbart att vi tänkt så olika - kan inte vi tänka ihop... det anslaget tar udden av rödpennans bockar i kanten.

Anne-Marie

Kommentarer
Postat av: Madonnan

Helt otroligt vad du skriver inlägg...och alla är de så läsvärda.
Tack :)

2007-08-23 @ 15:52:10
Postat av: Annis

Visst är det härligt att göra fel...där måste vi vara förebilder och visa att vi också kan göra fel. Skratta åt sina fel, visst är det befriande!
Det tog mig många år att komma dit..."fröken" som jag är...;)

Postat av: Kersti

Ja vad det är befriande att få tänka olika men att också få göra det tillsammans. ofta kommer vi till samma slutsats fast på olika vägar. Tillsammans kan vi tänka stort. Du hjälper mig att tänka. Tack för det. Kersti

2007-08-23 @ 19:36:33
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: curlingmormor

Hejsan!!!
Av en slump kom jag förbi din blogg och blev lite nyfiken, har läst några inlägg och blir så imponerad över hur du skriver. Tänk vad underbart att ha en lärarinna som har den relationen till röda bockar!!!!!!
Ha en bra kväll!!!!

2007-08-23 @ 20:05:27
URL: http://curlingmormor.wordpress.com
Postat av: erica lövgren

Jag brukar också försöka ta avstamp i felen och se dem som en väg in i tänket, för nåt är ju tänkt och inte förrän vi vet på vilken väg felet kom till kan vi rita kartan till rättet.

2007-08-23 @ 22:14:56
URL: http://klassiskt.blogspot.com
Postat av: anne-marie körling

Ja, avdramatisera synen på rätt och fel. Inget är så rätt som ett fel. Anne-Marie

2007-08-24 @ 00:50:53
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback